Gratis verzenden vanaf 50,-

Gold plated en vergulde sieraden


Gold plated sieraden of 'verguld' zijn termen die je steeds vaker tegenkomt wanneer je voor sieraden aan het shoppen bent. Wanneer je op zoek bent naar een gouden sieraad maar deze net even te duur vindt, dan zijn gold plated sieraden een mooi en goedkoper alternatief!
gold-plated-sieraden

Wat is gold plated?

Een gold plated sieraad is een sieraad wat gemaakt is van een bepaald metaal met daarover heen een heel dun laagje echt goud. Veel van de merken in onze collectie gebruiken 925 sterling silver als basis van hun sieraden. Deze basis zorgt voor sieraden van een hogere kwaliteit dan wanneer er bijvoorbeeld messing wordt gebruikt. Doordat de sieraden niet van massief goud zijn, zijn ze een stuk betaalbaarder maar hebben dezelfde luxe uitstraling!
Enkele gold plated pareltjes uit onze collectie:
 

Gold plated sieraden onderhouden

Invloeden van buitenaf kunnen er voor zorgen dat het laagje goud op je sieraad aangetast wordt en gaat slijten. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen! Ondanks dat hier soms niet zoveel aan te doen is (denk aan weersinvloeden), kun je wel enkele voorzorgsmaatregelen nemen. De belangrijkste hebben we hieronder opgesomd:
  • Bij goldplated oorbellen, armbanden, kettingen en ringen wil je contact met water zoveel mogelijk vermijden. Bijvoorbeeld handen wassen en douchen kunnen de vergulde laag van jouw sieraad aantasten; dat is natuurlijk zonde!
  • Afwasmiddelen en contact met andere chemische schoonmaakmiddelen moet je ook proberen te vermijden. Deze middelen kunnen ook de gold plating aantasten.
  • Parfum en make-up liever ook niet in contact laten komen met jou gold plated sieraden.
  • Doe je vergulde sieraden ook af tijdens het sporten. Door de zuurgraad van zweet kan het mooie goud verkleuren en aangetast worden. Is jouw sieraad toch verkleurd? Voorzicht schoonmaken met een (zachte) doek moet de verkleuren verhelpen.

Gold plated sieraden bewaren

Je hebt natuurlijk al een hele collectie prachtige sieraden opgebouwd. Toch zijn er wel enkele dingen om rekening mee te houden wanneer je jouw gold plated sieraden lang mooi wilt houden.
  • Bewaar vergulde sieraden niet bij elkaar
  • Bewaar gold plated sieraden op een droge plek
  • Bewaar gold plated sieraden in een luchtdichte sieradendoos.
Wanneer je met zorg omgaat met je vergulde sieraden heb je hier lang plezier van en zijn gold plated sieraden hét betaalbare alternatief voor goud!
 

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd